Шест фактa за дървениците, които не знаете

Шест фактa за дървениците, които не знаете

__

През последните няколко години се обръща голямо внимание на Дървениците. Може би всички знаят, че това са дребни насекоми, които се хранят с хората, докато те спят. Предизвиква силен и болезнен сърбеж, а опитите да се отървем от тях са трудни и често отнемат много време, усилия и средства. Но тези досадни насекоми имат и своите тайни, които могат да ни изненадат. Запознайте с няколко интересни факти за дървениците! 6 факти, които не знаете за дървениците!

  1. Дървениците могат да живеят навсякъде. Когато повечето хора чуят думата „дървеница“, те я свързват с хотели. Истината обаче е, че дървениците се срещат и в къщи, апартаменти, болници, общежития, административни сгради, училища, автобуси, влакове, кина, магазини и почти навсякъде, където където има и хора.
  2. Дървениците се срещат и в малките населени места. Противно на общоприетото схващане, дървеници се срещат не само в големите градове или страните от третия свят. Те се срещат и в по – малките населени места. Въпреки това, честотата на дървениците е три пъти по-голяма в градските райони, отколкото в селските, поради факта, че в градовете има повече сгради и апартаменти, които са любимо място за дървениците и благоприятно място за бързото им разпространение и отглеждане.
  3. Дървениците са много устойчиви. Тези вредители могат да живеят в продължение на няколко месеца без да се хранят с кръв. Това означава, че те могат да живеят в мебели, чанти и куфари дълго време, и въпреки, че нямаме следи от ухапвания за известно време, това не означава, че сме се отървали от тази напаст. В допълнение, дървениците могат да оцелеят и при много ниски температури, стигащи до замръзване. Поради това, дървеници са вредители, които са много трудни за унищожаване. Най – ефективният начин за справяне с проблема е да повикате професионална фирма.
  4. Дървениците са умни. Те притежават инстинкт за оцеляване и поради това са почти невидими за човека. Те са напълно наясно с това, че трябва да се крият през деня, за да не бъдат забелязани от хората. Крият се в сухи и тъмни места, основно в дървени мебели, цепнатини на врати, стари хранилища, гардероби, спално бельо, матраци и други . Но през нощта, въглеродният диоксид, който издишаме, докато спим, често ги изкушава да излязат от скривалищата си.
  5. Дървениците са методични. Дървениците имат предсказуем модел на хранене. Веднъж намерили си жертва, дървеницата се храни от нея в продължение на 5 до 10 минути, докато се нахрани напълно. Понякога моделът на хранене на дървениците, шеговито е наричан „закуска, обяд и вечеря“, като ухапвания често се виждат в този ред. Следите от ухапванията, най – често се срещат върху кожата на гърдите, ръцете или краката. Тези пъпки, са доказателство, че в стаята Ви определено има дървеници.
  6. Дървениците са истински анестезиолози. Хората често се чудят, защо не усещат ухапването от дървеници и не се събуждат докато тази гад се храни с тяхната кръв. Отговорът е, че някои компоненти от слюнката на дървеницата, действат като упойка и засилват притока на кръв в мястото на ухапване, което прави процеса на хранене бързо и почти безболезнено. След като се нахранят, дървеници се местят в уединени места и се скрият там в продължение на 5-10 дни. През това време те храносмилат храната, чифтосват се и снасят яйца.

Ако откриете дървеници, не се опитвайте да ги унищожите сами!

Свържете с лицензирана професионална фирма, която е наясно с уникалните и често изумителни навици на дървеницата.

Служителите, ще направят оглед, след което ще препоръчат ефективна обработка срещу дървениците. #дървеници