Начало / ДДД Услуги / За дома / Унищожаване на бълхи

Най–често срещаните паразити при животните са бълхите. Истински МИТ е, че бълхите ходят само по животните. Пренесени от тях, хората също биват застрашени от ухапването на гадините.

Бълхите са кръвосмучещи паразити. Хранят се с кръв. Това сериозно застрашава здравето на ухапания, тъй като по този начин могат да бъдат пренасяни и предавани редица патогени. Освен това, в слюнката на бълхите се съдържат алергени, които, освен сърбеж, могат да причинят и алергичен дерматит, лечението на който отнема много време и средства. Предпочитаният период за размножаване на бълхите е летният и пролетният – обичат влагата и топлината. Но попаднали в помещението и през зимата, благодарение на отоплителните системи, бълхите успяват да се развият успешно и в този период. По тази причина профилактиката трябва да се извършва целогодишно.

Бълхите се размножават със завидна бързина. Снася от 20 до 50 яйца на ден. Поради това, при наличието на бълхи, моментално трябва да се реагира. Екипът на Инскет Контрол са отлично обучени специалисти, с голям опит в сферата на ДДД. Всеки служител притежава поименен със снимка документ за правоспособност да извършва тази дейности. Документът е издаден от РЗИ. С цел да се обработи и появилото се ново поколение бълхи, много е важно, след седмица до 10 дни да бъде извършена втора обработка.

Доверете се на Инсект контрол за надеждна и сигурна защита от бълхите. Любезно ще Ви консултираме и ще обработим помещението Ви с професионални, безвредни за хората и животните препарати.