Начало / ДДД Услуги / За градината / Унищожаване на кърлежи

Кърлежите са малки паякообразни от подклас Акари. Те са едни от най – широко разпространените паразити. Топлината и влагата благоприятстват за развитието им. Поради тази причина, най – често се сблъскваме с кърлежите през пролетта и есента. В Европа и България се срещат 3 вида кърлежи, опасни както са животните, така и за човека: Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus и Rhipicephalus sanguineus. Кърлежите могат да бъдат намерени най-често в райони с храсти, дървета и висока трева.

Ухапването от кърлеж може да доведе до сериозни проблеми. Освен кожни инфекции, има възможност от предаване на опасни заразни болести. Унищожаването на кърлежите е от съществено значение за опазване на здравето, както на животните, така и на хората.

Ние от Инсект контрол имаме решение на този проблем. Предлагаме гарантирана Дезакаризация (унищожаване на кърлежи). Използваме иновативен метод с машина за студен аерозол, работим с професионални, висококачествени препарати, безвредни за хората и животните. За категорични резултати, съветваме Ви, да бъдат направени две последователни обработки срещу кърлежите. Това се налага с цел, да бъдат обработени и новоизлюпените яйца.