Начало / ДДД Услуги / За дома / Унищожаване на дървеници

Много хора не са сигурни какво ги хапе през нощта!

Дървениците са много добре адаптирани насекоми и често, ако се колебаете какво ви хапе, това означава, че са точно те!

Дървениците нямат нищо общо с дърво, не ги бъркайте с дървояди. Дървениците се хранят основно с вашата кръв. Дървеницата е нощно насекомо и се хранят през нощта, при голяма численост се хранят и през деня. За това, ако сутрин се будите нахапани и не намирате какво ви хапе, шансът да са дървеници е огромен.

Виж нашата статия за ухапване от дървеница тук.

Често в един дом, дори в едно легло има само един ухапан човек. Всъщност те се хранят от всички, но не при всеки човек се проявява кожна реакция.

Препоръчваме да се обработят всички помещения в жилището, за да не поемаме риск от размножаване в необработените помещения.

Обработваме, чрез ръчна пръскачка всички зони, които могат да бъдат засегнати, при тежки случаи използваме и машина за студен аерозол за по-добър ефект.

Необходими са повече от една обработка за да се реши проблемът. В зависимост от метеорологичните условия и температурата, която държите вкъщи, нашите специалисти ще Ви посъветват кога точно да се извърши второ пръскане, след което ще Ви обучат как да правите мониторинг, който продължава около 6 месеца. Дървениците са много упорити насекоми, които издържат без храна около 1 година.

Виж няколко интересни и полезни факта за дървениците тук.

Борбата с тези вредни и опасни насекоми продължава с векове.

На вън, дървениците се хранят основно от животни и птици, но попаднали в жилищна сграда, офиси и други помещения, обитавани от хора, то тогава основното им меню стават кръвта и парченцата кожа от хората.

Дървениците са дребни и без крила. Тялото е плоско и това дава възможност да се промъкват през много тесни пукнатини. Крият се в сухи и тъмни места, основно в дървени мебели, цепнатини на врати, стари хранилища, гардероби, спално бельо, матраци и други . Могат да бъдат пренесени от други места, много лесно.

Те са нощни насекоми. Хранят се през нощта. Нападат човека и пробождат кожата му. В раната отделят секрет, който предизвиква силен и болезнен сърбеж. Освен това, ухапванията им са опасни, поради възможността от пренасяне на зарази.

Ние от Инсект контрол, сме наясно с опасността и сериозността на проблема и предлагаме на своите клиенти най – старателна дезинсекция срещу дървениците. С цел да се обработи и появилото се ново поколение дървеници, много е важно, след две седмици да се извърши втора обработка.

Фирмата е надлежно регистрирани в МЗ и контролирана от СРЗИ. Лицата, извършващи самите обработки притежават необходимата квалификация и документ за правоспособност да извършват тази дейности. Документът е поименен и е издаден от РЗИ.