Начало / ДДД Услуги / За градината / Борба със змии

Змиите – страшни, опасни, отровни! Едва ли има човек, който да не го е страх от тези влечуги. Змиите винаги са били свързани със страха от ухапване, отравяне дори и смърт! В света съществуват 3000 вида змии, от които 500 са отровни. За щастие, тази цифра, не трябва да ни безпокои, тъй като в България отровните змии са едва 6 вида – остромуцунеста усойница, котешка змия, вдлъбнаточел смок, каменарка, , пепелянка и усойница. Като отровата на някои от тях, дори не може да достигне до човека. За по-голямо успокоение, трябва да отбележим, че в България, отровните змии не могат да убият здрав човек. Въпреки това, отровата им е опасна за малки деца, възрастни хора със сърдечни проблеми, алергични или със специфични заболявания.

Най-често срещаните змии по нашите земи са усойницата и пепелянката. Важно е да се знае, че те не са агресивни, нападат само при самозащита. Въпреки, че срещата с тях е страшна и неприятна, запазете спокойствие и се свържете с нас. Ние можем да защитим вас и вашето семейство от неприятната среща със змиите в имота Ви. Змиите са защитен вид и тяхното убиване е забранено.

Затова, ние работим с най-съвременни препарати, които спомагат за прогонването на змиите. Препаратите са напълно безвредни както за хората и животните, така и за растителността. В съставките на препарата, има продукт, към който змиите изпитват непоносимост. Той не им вреди, но ги прогонва, от мястото третирано с препарата. Свържете се с нас за допълнителна информация и съдействие.

Повече информация за змиите в България ТУК !