Вредители ли са гълъбите?

Вредители ли са гълъбите?

Повечето хора харесват гълъбите, дори някои ги отглеждат като домашни любимци, за хоби и с други цели. Но има ли случаи в, които гълъбите влияят неблагоприятно на хората ? Отговора е ДА ! Гълъбите пренасят болести чрез, които можем да се заразим и ние. Проблема идва, когато местата, на които гнездят се натрупат с изпражнения и перушина. Когато изсъхнат изпражненията се превръщат в курешки, в следствие на което, те стават твърди и почват да образуват прах, който се разснася с вятъра и ние можем да го погълнем. В града мястото, в което най-често гнездят гълъбите е подпокривното пространство на панелни и тухлени блокове. Най-засегнати са хората на последния етаж, защото много лесно от подпокривното пространство(гълъбарника) прахта се пренася и в жилищата, но това не означава, че на другите етажи не са застрашени. През подпокривното пространство преминават тръбите, а около тях има отвори, за това тази прах може да стигне чак до мазите. Освен тази прах, от подпокривното пространство се разнася силна миризма на мърша, тя идва от умрелите гълъби. Често гълъбите падат в тези отвори около тръбите и могат да умрат във вашето пространство, през, което преминават тръбите, тогава миризмата става непоносима.

Също така голям проблем е, че труповете в подпокривните пространства са потенциална храна за хлебарки, бълхи, дървеници, акари и др., което допринася за развитието на колонии от насекоми, както горе така и из целият вход.

Ние от Инсект Контрол можем да заключим, че гълъбите са ВРЕДИТЕЛ!

За това предлагаме услуга, която включва:

  • Почистване на подпокривното пространство от труповете на гълъбите
  • Почистване на подпокривно пространство от живите гълъби
  • Почистване на подпокривно пространство от едри парчета курешки
  • Затваряне на отвора през, който влизат гълъбите с метална мрежа, за която даваме 5 години гаранция
  • Дезинсекция (обезпаразитяване) на цялото подпокривно пространство (гълъбарник), което включва – пръскане против хлебарки, пръскане против бълхи и др.
  • Дезинсекция (обезпаразитяване) на вход, което включва пръскане против хлебарки, бълхи и др. пълзящи насекоми.
  • Дезинсекция (обезпаразитяване) и дератизация ( поставяне на отрови против гризачи ) на мазе.

Искаме да уверим всички хора, които се притесняват за гълъбите, както и природозащитниците, че ние не убиваме и не нараняваме гълъбите. Внимателно ги изкарваме от подпокривното пространство и ги пускаме на свобода. #гълъби #почистване-на-гълъбарник