Шест интересни факта за паяците

Шест интересни факта за паяците

Забавни факти, които могат или не могат да направят паяците да изглеждат по-малко страховити.

  1. Паяците са се приспособили да живеят в почти всеки тип местообитания .Те играят жизненоважни роли във всички екосистеми -с изключение на вашия дом.
  2. Съществуват над 40 000 вида паяци и най-интересното общо между тях е ,че всички предат коприна. Един паяк може да произведе до седем различни вида, всеки от които се използва за различни цели.
  3. Смятало се е, че всички паяци са месоядни, улавят и ядат други насекоми, но е установено, че един вид в Централна Америка е предимно тревопасен!
  4. Паяците са късогледни Повечето паяци имат осем очи, но някои, като кафявия паяк отшелник, имат само шест. Но дори и с всички тези очи, паяците не могат да виждат надалеч.
  5. Женските могат да снасят до 3000 яйца едновременно. Някои женски ще умрат малко след снасянето, докато други носят малките паяци на гърба си.
  6. Скачащите паяци могат да скочат до 50 пъти собствената си дължина. Скачащите паяци могат да променят налягането на течности в краката си, което води до пружиниращо движение, което задвижва паяците напред.

Ако смятате, че имате паяк в дома си, свържете се с Инсект Контрол, за да разрешим по най-бързият и безвреден начин проблема Ви. Някои видове са отровни за хората и с тях трябва да се борави професионално и отговорно. #паяци #интересни-факти-за-паяци