Китай контролира хлебарки

Китай контролира хлебарки

„Мозък в мозък“ се нарича китайската техника за контролиране на съзнанието на хлебарките. Техниката е била открита от студенти от Китай.

Студентите създали мини биологични роботи, които хората могат да контролират и управляват, така, както поискат. SciencАalert пише, че чрез контролиране на съзнанието им, с помощта на интерфейс, било възможно, хлебарките да бъдат насочвани по Z и S-образни пътища. За да затвърдят своето откритие, учените от Китай, заснели видео, което показали на годишната конференция на IEEE Robotics and Automation Society. Във видеото е показано, как на главата на един от учените се поставя електроенцефалограмен Bluetooth шлем.

Човекът съсредоточава мислите си върху това, как се движи по Z- и S-образните пътища. По този начин мозъчните му вълни се превръщат в електрически импулси, които импулси се приемат безжично от електронен приемник, на гърба на хлебарката. С помощта на микроелектрод, имплантиран в главата на хлебарката, импулсите стимулират нейните антенки. Така хлебарката бива контролирана чрез електрически импулси.“ Животно – машина“ – така учените нарекли експеримента.

Според учените от Китай, хлебарките ще бъдат много полезни в картографирането на труднодостъпни местности. Също така, следващата цел на студентите е да се справят с предизвикателството, няколко човека да управляват няколко хлебарки. До колко това е полезно или опасно, ще покаже само времето. Може би ще влезе и в употреба на професионалните фирми за хлебарки. Пръскането срещу хлебарки ще бъде заменено с масово изселване от манипулирани себеподобни с промити мозъци. #хлебарки