Хапят ли хлебарките?

Хапят ли хлебарките?

rani

Както всички знаем хлебарките са всеядни. Менюто им се състои от растения и месо. Но колкото и странно да ви звучи има записи на хлебарки, които се хранят от човешка плът, както от живи, така и от мъртви хора. Въпреки, че те са по-склонни да се хранят с ноктите, миглите, краката и ръцете на хората. Ухапванията могат да предизвикат дразнене, лезии и подуване. Някои хора страдат от инфекции и рани.

По принцип хлебарките не са склонни да хапят живи хора, освен в случаите на екстремни нашествия, където популацията на хлебарките е огромна и храната става ограничена. В повечето случаи, хлебарките не биха ухапали човек, ако има други източници на храна например кофи за боклук или изложена храна. Когато популацията на хлебарките е в норма, нормалните хранителни източници са им достатъчни. Но когато храната стане ограничена, хлебарките биват принудени да консумират храни, които обикновено не биха яли.

Препоръчваме да се свържете с Инсект Контрол или с друга фирма за борба с вредители преди популацията да стигне тези нива. Най-тежките случаи на хлебарки, хапещи хора са били на борда на кораби. Документирано е, че на някои плавателни съдове численноста на хлебарките е станала толкова голяма, че започнали да се хранят с кожата и ноктите от хората на борда. Някои от моряците са започнали да носят ръкавици, така че хлебарките да не са в състояние да хапят пръстите им. #хлебарки